dilluns, 9 de juny del 2008

Canvi Climàtic i drets humans

Al preguntar-li a la població de Bocairent si pensen que hi ha relació entre aquestes dues qüestions van respondre el següent:



Aquestes dades han estat analitzats per dos grups d'alumnes.

Inés, Sergio i Rebeca de 3r B pensen el següent:

Pensem que aquesta rel·lació no existeix perqué no estem donant-se comte de la situació que tenim, aleshores no pensem que en aquells paisos hi haja pobresa perque nosaltres no sabem el que es la pobresa. A aquells països tenen pobresa a causa de que no tenen mijos per a desenvolupar-se com cal i nosaltres en tenim molts, pero no estem donant-se comte de que aquelles persones estàn pssant-ho mal i que podriem ajudar-los perque nosaltres estem fent que aquesta terra estiga contaminant-se i es tot gràcies a nosaltres, que no tenim un consum responsable de ningun mij, i no pensem el que estàn passant aquelles persones, no pensem que alhora de tirar el menjar a la brossa allí una persona està morint-se a causa d'aixó. No pensem que quan estem derroxant l'aigua allí esta morint-se una persona per causa de no poder beure. No pensem que quan danyem alguna cosa de les que tenim açí allí els agradaria tenier tot el que tenim nosaltres. No pensem alhora d'eixir a els 16 anys de l'institut allí hi hauràn persones que voldràn estudiar i seràn analfabetes.

Nosotros pensamos que los mayores tienen más razón porque han vivido más años y ellos han experimentado los cambios del tiempo, y no han sido pocos. Esas personas són las que más cuidan el medio ambiente porque saben que luego les perjudicará a sus hijos y nietos.

Nosotros pensamos que las personas de nuestra edad no piensan en el medio ambiente porque ellos no se estan dando cuenta de que posiblemente o seguramente de aquí a unos años nos perjudicará todo a nosotros, pero ahora aún no nos damos cuenta, no le damos casi importancia. Nosotros seguimos malgastando agua, luz...i no les hacemos caso a las personas mayores que son de los que se están dando cuenta de la pobre situación que tenemos hoy en dia.




Si vols saber més sobre aquest tema, fixa't en aquesta presentació



Presentació realitzada per Inés, Rebeca i Sergio


Per altra banda Cristina, Jairo i Raúl de 3r A han pensat el següent:


1-.Nosaltres pensem que tots els grups d´edat pensen d´una forma semblant , pero cal destacar que no tenen la mateixa informacio , perque no s´ha donat la mateixa importancia ni la mateixa educacio que nosaltres.Els mes majors estan mes sensibilitzats en la relació amb els drets humans.

2-.No , perque el tema dels drets humans la gent esta molt poca informada , ja que pareix ( en els anuncis de televisio, revistes....) que nomes te relacio amb la contaminacio , desertizacio,creixement economic, consum responsable.........

Ejemple: Fa poc en la televisio van fer un anunci del ministeri de medi ambient , en qual eixien fabriques contaminant amb un fum negre , tambe eixien els automobils contaminant amb un fum negre i al final es veia que es feia tot negre per a causa de la contaminació

-Poca gent pensa que te relacio ja que creu que esta mes relacionat amb les emissions de gassos nocius , la bruticia, la contaminacio en general.Per aixo en el resultat de les enquestes la diferencia de els 18 a 30 anys i els de mes de 30 no te casi diferencia els resultats.

3-.*Donar a coneixer situacions com les que estan donan-se a les Amazones.Ej: Que la gent de les Amazones tinga que talar arbres per a poder menjar.

*Tambe a Xina , han posat moltes fabriques contaminans i exploten a la gent adulta i xiquets , treballant moltes hores al dia i es paguen molt poc. I no respecten el protocol de Kioto , en els quals s´estableixen uns limits de contaminació.

* A Africa algunes empreses farmaceutiques , fan proves dels medicaments amb la gent d´Africa, aquestos medicaments a part de contaminar , poden produir efectes secundaris contra la gent que esta provan-los.








Han preparat aquesta presentació: