dilluns, 9 de juny del 2008

Canvi Climàtic i desenvolupament tecnològic

Al preguntar-li a la població de Bocairent si pensen que hi ha relació entre aquestes dues qüestions van respondre el següent:





Aquestes dades ens diuen que:


Começarem dien que la gent veu evident que el desenvolupament tecnològic està relacionat en el canvi climàtic. Un exemple molt clar d'aquest pensament són els cotxes. Aquest mitjà de transport és una mostra molt útil del desenvolupament tecnològic. Totes les persones, tinguen l'edat que tinguen, veuen evident que el cotxes contaminen i, per tant, afavoreixen el canvi climàtic. I com els cotxes podem citar molts més exemples com les grans indústries, els aparells de calefacció, els electrodomèstics... Per això els resultats de l'enquesta no han variat en excés segons l'edat dels votants.
Al voltant del 75% de la gent pensa que hi ha una relació entre el canvi climàtic i el desenvolupament tecnològic. Pot ser deuría de ser major aquest percentatge ja que tindría que haver més gent que pensara que aquesta relació és existent. Així d'alguna manera podràn d'eixar de fer ús d'algunes innovacions tecnològiques quan són innecessàries i, evitar així que contaminen, com és el cas de la calefacció que, a l'hivern, deuría estar a una temperatura més baixa i que la gent s'abrigara un poc més dins de casa.
Gran part de la gent pensa que la tecnología és capaç de resoldre qualsevol problema en el món però nosaltres creguem que no perquè hi ha molts problemes, com la contaminació, la mort, la fam, la pau, la pobresa..., que la tecnología no pot resoldre. Pot ser en el futur sí.
Aquest pensament en algunes persones, ha influit en els resultats de l'enquesta ja que, els votants amb eixa idea, han afirmat la relació d'aquests dos termes perquè creuen que la tecnología pot resoldre el problema mediambiental del canvi climàtic.
Els votants que no tenen eixa idea, hauràn votat que hi ha relació entre la tecnología i el canvi climàtic però perquè la tecnología pot afavorir el canvi climàtic.




Si vols saber més sobre aquest tema, fixa't en aquesta presentació







La presentació ha estat preparada per Josep i Vicent